sâmbătă, 3 aprilie 2010

Ghidul misoginului. Mic tratat de calomnii


Daca sperati ca acest ghid sa il fi scris eu, va inselati amarnic. A aparut de ceva vreme prin librariile romanesti intr-o colectie simpatica ce poate tine de urat intr-o noapte plicticoasa ca aceasta pe cate tocmai o experimentez: Editura Nemira are placerea de a ne pune in brate o serie de ghiduri aparute in colectia BONTON care sa ne faca viata mai spumoasa(vroiam sa spun hazoasa dar in mintea mea se creease o confuzie simpatica si am ajuns la gazoasa), cu un pic de culoare si cateva portii gustoase de ras.

Am sa va incant cu cateva mici fragmente din Ghidul Misoginului. Doamnelor dragi si multpreastimabilelor domnisoare, nu incarcati arma inca...promit sa ma revansez.

"Barbatii spun despre femei tot ce le place si femeile fac din barbati tot ceea ce vor." Contesa de Segur

"E de preferat sa locuiesti cu un leu si cu un balaur, decat cu o femeie rea." Biblia

"In iubire, singura victorie este fuga." Napoleon

"Da, femeile sunt un popor diabolic: daca par numai rele, sunt de fapt asa; iar daca nu par, sunt totusi rele." Oscar Wilde

"Nici cea mai inteligenta dintre femei nu intelege imediat." Colette

"Atatea visuri fantastice se odihnesc pe sanul unei femei si totusi nu il strivesc." Maupassant

"Boala cea mai cunoscute de femei este migrena. Numai ele stiu de ce se manifesta, cat dureaza si de ce si cand se sfarseste." Honore de Balzac

"Femeile sunt niste demoni care ne fac sa intram in infern prin poarta raiului." Sfantul Ciprian

"Femeile sunt facute pentru a fi iubite, nu pentru a fi intelese." Oscar Wilde

"Femeia are teribilul privilegiu de a se putea schimba brusc, in intregime." Romain Rolland

Poza este luata de aici

Un lucru foarte important am uitat sa mentionez: ilustratia acestui volum, mai exact coperta, este asigurata de o pictura de Fernando Botero. Cei de la Nemira au avut placuta inspiratie de a folosi lucrarile lui Botero cu mai multe ocazii. Stilul acestui artist este inconfundabil(la o simpla cautare pe google imagini o sa gasiti diferite reproduceri de ale lui).

Enjoy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu